En nem busó pálinka! A Magnus Spirituum pálinkaversenyen kiváló párlatokat lehetett kóstolni

Nevezési feltételek

A V. Magnus Spirituum Pálinka- Párlatversenyre a versenyszabályzat elfogadásával,
a kitöltött nevezési lappal, illetve a nevezési díj befizetésével nevezhetnek a jelentkezők.

p

Nevezési határidő

2022. március 27., 16.00 óra

p

Mintaleadás

350 ml  / minta

p

Nevezési díj

1.500 Ft / minta

01

A 2022. évi verseny meghirdetésének köre

Az V. Magnus Spirituum pálinka- és párlatversenyre magánfőzők, bérfőzetők illetve kereskedelmi főzdék nevezhetnek Mohácsról, a környező régiókból, valamint az ország más területeiről , illetve a határon túlról a Pálinkatörvény illetve a vonatkozó  szabályozásokban leírtaknak megfelelő mintákkal és helyes megnevezéssel a versenyszabályzat elfogadásával.

02

A mintákról

A minta fajtánként 350 ml mennyiségben, kizárólag lezárt, víztiszta („fehér”)  üvegpalackban, a nevezési díj megfizetése (1.500ft/minta) mellett adható le.

A minta hozzáadott cukrot illetve aromákat nem tartalmazhat!

A mintákat kizárólag tiszta, teljesen függő címkével ellátott palackban kell leadni. A nevezett tételekre egyéb címke, díszítés, jelölés, minta, stb. nem ragasztható!

A leadott mintákra azonosítószám kerül, amit a verseny szervezői regisztrálnak a minta átvételekor. A minták a bírálatig felcímkézve, bontatlanuk kerülnek tárolásra.

03

Nevezési határidő

2022. március 27. (vasárnap), 16.00 óra

04

Nevezési díj

Tételenkénti nevezési díj 1.500 Ft, mely a Mohácsi Polgári Olvasókör Mohács Takarékbanknál vezetett  50400096-11002185 számlájára utalandó. A közleményben fel kell tüntetni: “Pálinkaverseny nevezési díj” illetve „Pálinkaverseny nevezési és a gálavacsora díja” ha a vacsorán is részt szeretnének venni.

A mintacsomagban mellékelni kell az utalási azonosítót is.  A befizetett nevezési díjakról a szervező számlát / nyugtát állít ki, mely a rendezvény helyszínén is átvehető.

A nevezési díj a mintacsomagba is elhelyezhető egy borítékban.

A nevezési díj személyes befizetésére nincs lehetőség.

A nevezési díj nem jogosít a további rendezvényken – pl. gálavacsora – való részvételre!

05

MAGÁNFŐZŐK, BÉRFŐZETŐK NEVEZÉSE

Az V. Magnus Spirituum Pálinka- és párlatversenyre a vonatkozó szabályozás szerint készített párlatokkal magyarországi és határon túli magánfőzők illetve bérfőzetők nevezhetnek.

A versenybe nevező magánfőző vagy bérfőzető egyúttal köteles arról nyilatkozni, hogy az általa nevezett tételek származásáért ő felel a vonatkozó törvényi előírások értelmében.

06

Kereskedelmi főzdék nevezése

Az V. Magnus Spirituum Pálinka- és párlatversenyre a vonatkozó szabályozás szerint készített, szabad forgalomba bocsátott, zárjeggyel ellátott adózott pálinkákkal és párlatokkal hazai, párlatokkal pedig határon túli (Jöt. szerinti) kereskedelmi főzdék, szeszfőzdék valamint kereskedők engedélyesei is nevezhetnek. A

pálinkák és párlatok eredetét, származását a pálinkaverseny rendezőjének nevére kiállított egyszerűsített kísérő okmánnyal /EKO/ és zárjeggyel kell igazolni.

07

Nevezés Magyarország határain kivül eső területekről

Külföldi nevezők esetében Európai Uniós tagállamok esetében az adott ország kisérő okmányának birtokában nevezhetnek, melyet át kell adniuk a verseny szervezőjének. Harmadik ország esetében a gazdálkodó árumintaként küldheti el a nevezett párlatot, melyet egy származási nyilatkozat kitöltésével igazol és vállalja a benevezett párlatainak származásáért a felelősséget.

08

Mintaleadás személyes

Mohács Mohácsi Polgárok Olvasóköre (Mohács Gőzhajó u. 63.) a kijelölt mintaleadási napokon

Mohács Szőlőhegy, Csencsevár u. 326. (kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontban)

Budapest | Pálinka.online (1165 Budapest, Újszász utca 43. / kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontban)

Budapest | Partyőrség pálinkashop (1062 Budapesz, Aradi utca 16. / kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontban)

09

Mintaleadás postai úton

A küldeményeket Sólya Nándor nevére a 7700 Mohács Szőlőhegy, Csencsevár u 326. címre kérjük postázni. A csomagnak tartalmaznia kell borítékban elhelyezve a nevezési díjat vagy az utalási azonosítót. A minták címkéjén fel kell tüntetni a pálinka fajtáját, a készítés helyét, idejét, az alkoholfokát, a versenyző nevet és címet. A regisztráció során új regisztrációs címke kerül a palackra.

 

10

Törvényi megfelelőség 

Minden 18.  életévét betöltött magyarországi és külhoni versenyző kizárólag a vonatkozó törvények, rendelkezések illetve szabályozások betartása mellett, azokban foglaltak szerint előállított pálinkával, illetve gyümölcspárlattal nevezhet. A nem megfelelő tételeket a szervezők a versenyből kizárják.

11

Nyilatkozat

A nevezők a nevezésükkel és a szabályzat elfogadásával egyetemben tudomásul veszik és elfogadják, hogy a szervezők a nevezési dokumentumokat a verseny lebonyolítása után megsemmisítik, és minden elektronikai eszközön tárolt adat törlésre kerül.

12

Nevezés törlése

A nevezés nem érvényes, amennyiben a nevező nem tölti ki pontosan és hiánytalanul a nevezési lapot, nem adja le a szükséges dokumentumokat (származási igazolás, párlat-adójegy, egyéb kísérő okmányok, megfelelőségi nyilatkozat, etc.) vagy nem fizeti be a nevezési díjat a nevezési határidő lejártáig. Ez esetben versenyzőt a versenyen való részvételből a szervezők kizárják.

A versenyszervezők a nevezési díjat nem térítik vissza!

Kérdések

és válaszok

Mennyi tétellel nevezhetek?

A nevezhető tételszám tetszőleges, nincs korlátozva.

Kapok számlát a befizetésről?

A befizetett nevezési díjakról a szervező számlát / nyugtát állít ki.

A nevezési díj feljogosít a gálavacsorán való részvételre?

Nem, a gálavacsorán való részvételnek külön részvételi díja van.

Ki számít bérfőzetőnek?

Bérfőzető a 2016. évi LXVIII törvény 3.§  /3/ 3-4.értelmében.Az a 18.-ik életévét betöltött személy aki, a tulajdonában álló gyümölcsből,/gyümölcsből származó alapanyagból/ állíttat elő bérfőzött párlatot.

Ki számít magánfőzőnek?

A 2016 évi. LXVIII törvény 3.§ /3/ 19-21.pontja értelmében. Az a 18.-ik életévét betöltött gyümölcstermesztő személy, aki tulajdonában álló gyümölccsel, gyümölcsből származó alapanyaggal és párlat készítésére alkalmas tulajdonában álló desztillálóberendezéssel rendelkezik.

Kereskedelmi főzde

Kereskedelmi főzde:  jöt. szerinti szeszfőzde, kereskedő előírt okmánnyal: a kereskedelmi szeszfőzde engedélyese szabadforgalomba bocsátott zárjeggyel ellátott, adózott terméket nevezhet amelynek eredetét, származását a pálinkaverseny rendezőjének nevére kiállított egyszerűsített kisérő okmánnyal (EKO) és zárjeggyel igazolja.

Milyen dokumentumok kell külföldi nevezőként csatolnom?

Európai Uniós tagállamokból származó (jogi)személy  az adott ország kísérő okmányának birtokában nevezhetnek, melyet át kell adniuk a verseny szervezőjének.

Harmadik ország esetében a gazdálkodó árumintaként küldheti el a nevezett párlatot, melyet a nevező személy egy származási nyilatkozat kitöltésével igazol és egyúttal vállalja a felelősséget a benevezett párlatok származásáért.

Nevezhetek EUP vegyes párlattal?

Igen, a vegyes pálinkák és párlatok kategóriában

Külföldről akkor is nevezhetek, ha nincsenek dokumentumok (származási igazolás, párlat-adójegy)?

A nevezése elfogadható, hiszen a nevezéssel egy időben ön büntető jogi felelősségének tudatában nyilatkozik arról, hogy nevezése és a nevezett tételek megfelelnek az adott ország előírásainak.

Támogatók

Kiemelt partnerek és médiatámogatók

Agrárminisztérium

Mohács város

Mohácsi Polgárok Olvasóköre

Nándor Pálinkaház

 • Agroalk-7 Bt.
 • Haj-Ant Bt.
 • Bakó pálinkaház
 • Kellényi szikvíz
 • Peppino pizzéria
 • Bencze cég
 • Michelisz Zsolt
 • HU-BI műszaki szaküzlet
 • Eisler József
 • Szűcs Balázs
 • Stihl mezőgazdasági szaküzlet
 • Mikóczi Attila
 • Szűcs József
 • Tesco Magyarország mohácsi hypermarket

valamint a

Palinka.online

A pálinkafőzési kellélek megbízható webáruháza.
tovább

Pálinkaangyal

Kóstolj kiváló párlatokat pálinkaangyaltúráinkon! 😇

tovább

Pálinkák & Párlatok

Online párlatmagazin - nem csak pálinkákról

tovább

Pálinkakonferencia

Sajátítsd el a legsikeresebb párlatkészítők módszereit!

tovább